Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Δηλητηρίων συνέχεια....

   Η ζημιά έγινε. Και μάλιστα μεγάλη. Απο δυόροφα μελίσσια μείναμε με 7-8 πλαίσια μετα από τον τρύγο. Χάλια μαύρα. Συλλέκτρια δεν υπάρχει ούτε για δείγμα και μόνο από καμία λέει να ξεμυτήσει από την κυψέλη να δουλέψει. Όχι μόνο εγώ. Όλος ο κόσμος που τα πήγε φέτος στο βαμβάκι.
   Στην περιοχή της Καρδίτσας ακούω και τα χειρότερα. Οι συστηματικοί ψεκασμοί για το πράσινο σκουλίκι του βαμβακιού μας κατάστρεψε. Ακούω μεγάλους μελισσάδες πως τα δυόροφά τους γίνανε με 3 πλαίσια.
   Τι να λέμε τώρα. Εδώ τρυγούσαμε και αφήναμε τα μέλια παρατημένα έξω, ξεσκέπαστα και δεν τους έκανε κουράγιο να παν να το ορμήσουν.
   Πλέον ο αγώνας δεν γίνετε για το πεύκο αλλά για την διάσωση.  
   Μετά από όλα αυτά έρχεται και η ανομβρία. Η αγριοσουσαμιά που πέρισυ τέτοιο καιρό με έκανε να κόβω 2 ή και 4 παραφυάδες το μελίσσι, φέτος άφαντη. Από καμιά τουφίτσα και αυτή δίπλα στο βαμβάκι που ποτιζόταν. 
   Θα την βρώ την άκρη. 
   Καλή τύχη στους υπόλοιπους.

2 σχόλια:

  1. Υπομονή συνάδελφε.
    Θα τη βρούμε την άκρη με τα ραντίσματα.
    Θα το παλέψουμε μέχρι τέλους, κι όποιος αντέξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ,
    ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΚΑΛΙΕΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΤΑ ΔΑΣΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΤΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΕΡΙΣΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΨΕΚΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή